Historie Duinauwe

De Regt | Sobral Advocaten is gevestigd in huis Duinauwe (nummer 39), op de hoek van de Groot Hertoginnelaan en Stadhouderslaan.

De eerste huizenrij aan de oneven kant van de Groot Hertoginnelaan eindigt op de hoek van de Stadhouderslaan met het kloeke en mooi gedetailleerde huis Duinauwe. Van 1897 tot 1902 woonde hier de apotheker H.E. van Leijden die regelmatig in Nederlands Indië verbleef. Bij nummer 37, rechts van de erker, valt in de gevel het bouwjaar 1897 te lezen. Hier woonde tot 1903 de soda-fabrikant C. du Rij van Beest Holle met zijn echtgenote; zij kregen zes zonen. Beide huizen zijn overigens in de loop der tijd enigszins versoberd.

 

Inmiddels herbergt het pand naast De Regt | Sobral Advocaten een vertaalbureau, een reclamebureau, een detacherinsgbedrijf en Slachtofferzorg Nederland.

 

De Aziatische olifant

Talloze kleurige olifanten sieren de gangen en werkkamers van het kantoor van De Regt | Sobral. Het zijn kleine replica’s van Elephant Parade-olifanten. De Elephant Parade is een openluchttentoon-stelling van manshoge kunstolifanten met als doel de bedreigde Aziatische olifant te redden. De parade vindt plaats in grote steden over de hele wereld en eindigt altijd met een spectaculaire veiling van de kunstolifanten. www.elephantparade.com

 

Schollenpop

Schollenpop staat voor zon, zee, strand en gratis live pop- en rockmuziek: het succesvolle jaarlijkse popfestival op het Zuiderstrand van Scheveningen. www.schollenpop.nl

 

 

Als sponsor van Schollenpop
ontwikkelde De Regt | Sobral
advocaten deze ludieke
advertentie.